Holiday apartment

Tiefencastel, Switzerland

Op een zonnige zaterdag ochtend besloten mijn zusje en ik dat het tijd was voor een sportieve dag. Om dit doel te realiseren besloten we om op een mountain bike tocht te gaan. Na even rond te hebben gekeken besloten we om in Savognin fietsen te huren, en van daaruit te zien wat we gingen doen.

Eenmaal bij de ‘Cube Active’ aangekomen beseften we dat het net lunchpauze was. Gelukkig is er een klein meertje vrij dichtbij waar je een uur kunt verdoen door op een terrasje te zitten. Nadat dit uur verstreken was huurden wij onze fietsen (je kunt in de ‘Cube Active’ overigens wel meer sportieve dingen huren) en besloten wij tocht nummer ‘3’ te maken op de kaart.

Zonder al te veel moeite begonnen wij onze reis, terwijl de oudere generatie een wandeling ging maken. Na ongeveer een kilometer redelijk heuvelafwaarst te rollen kwamen we aan bij het begin van onze klim. Nu was deze route als ‘ligt’ bestempeld, maar binnen een mum van tijd waren wij doorweekt van het zweet.

Niet door de steile klim uit het veld geslagen zetten wij onze tocht richting de top voort. Gelukkig reden we af en toe door een dorpje. Bijna elk dorpje heeft wel een of 2 natuurlijke bronnen van water, die via een kraan in een bassin monden. Dit water is heerlijk koud en prima te drinken. Zo konden we onze watervoorraden steeds aanvullen, wat ook wel nodig was.

Na zo ongeveer anderhalf te hebben geklommen kwamen we aan bij een splitsing. Hier klimt onze eigenlijke route nog een tijdje door, maar je kunt ook een stukje afsnijden en meteen aan het ‘downhill’ gedeelte beginnen.

Na even te hebben beraadslaagd werd de beslissing gemaakt dat we toch geen watjes zijn, en dus nog even door gingen klimmen. Enigzins opgelaten bereikten we een kwartier later de top, waarna onze afdaling van start ging.

Gelukkig waren de fietsen die we hadden gehuurd van uitstekende kwaliteit, waardoor het niet moeilijk was om in controle te blijven. Zonder ongelukken kwamen we dan ook aan bij ons startpunt. Nadat we onze fietsen in hadden geleverd en onze horloges hadden bekeken kwamen we tot de conclusive dat we nog een uur moesten wachten voor het afgesproken rendez-vous met onze ouders.

Dit uur werd besteeds door een welverdiend biertje en een cheeseburger te nuttigen aan het al eerder beschreven terrasje. Nadat ook de oudere generatie hun wandeling af had gemaakt beeindigden we de dag door opgelaten naar huis te rijden.

Posted by Admin Friday, July 17, 2015 2:27:00 PM Categories: Autumn Een fietstocht over de bergen Fun in and around Tiefencastel Spring Summer

Comments

Comments are closed on this post.