Holiday apartment

Tiefencastel, Switzerland

Juni 2015

Ons weekje Tiefencastel zit er bijna weer op. Dat wil zeggen, nog 2 dagen te gaan met volop plannen…! Jullie appartement is zeer comfortabel en ligt op een gunstige locatie van waaruit  van alles te ondernemen valt.

Vrijdag, na aankomst maakten we ons eerste wandeltripje naar het kerkje St. Mistail, echt prachtig!!! Wat een uitblinker in soberheid. Iemand was naast het kerkje bezig in zijn tuin te werken. Deze tuin stond vol met oer-gewassen zoals hennep, rogge, spelt enz.

Zaterdag was het helaas slecht weer en besloten we  naar Chur te gaan. Chur is een mooie gezellige stad, vooral met zon! Leuke terrassen en oude kerken. We hebben even rond gewandeld en daarna inkopen gedaan bij de Coop. Wat een overdaad aan luxe en voedsel. Goed in kunnen slaan voor de komende dagen.

Zondag was een super leuke dag. Met de trein (RB) naar het prachtige dorpje Preda, vanwaar we naar Filisur zijn gelopen. Van daaruit met de trein terug naar Tiefencastel. Onderweg nog even wat van het  jaarlijkse dorpsfeest meegemaakt in Filisur. Het mooiste stuk van de wandeltocht was van Preda naar Bergün. Echt een leuke tocht, grotendeels langs de spoorbaan. In Bergun is op het station een mooi museum van de Rhätische Bahn waar je ook gezellig kunt lunchen.

Maandag via de Albulapas  en Davos naar het plaatsje Klosters gereden. Hier gingen  we vroeger vaak op vakantie en er  kwamen een hoop leuke herinneringen boven. Oude plekjes opgezocht, door het dorp gewandeld en uiteindelijk bij het zwembad -bij de Landquart rivier- beland in Klosters-Platz .Dit verwarmde buitenzwembad was t.o.v. 1973 helemaal vernieuwd; mooi uitzicht op de omgeving! We hadden zwemspullen bij ons en omdat het seizoen nog net niet begonnen was, was het lekker rustig.

Dinsdag via de Julierpas naar St. Moritz gereden. Uiteindelijk kwamen we in Pontresina waar we 25 jaar geleden kampeerden. Daar een wandeling gemaakt langs de Morteratch gletsjer,die weer een stukje korter geworden was!

Woensdag was een topdag. Heel mooi weer. Naar Klosters-Dorf gereden en bij de Madrisahorn met de kabelbaan omhoog. Een prachtige wandeling (via de Hohenweg) gemaakt naar Schlappin-joch.Hier stonden we op de grens van Oostenrijk en Zwitserland in de sneeuw. Bijzonder! Vervolgens via Schlappin-tal teruggewandeld naar de parkeerplaats.

Donderdag weer een mooie dag net als woensdag. Via Sur, voorbij Savognin, omhoog gewandeld naar Alp-Flix. In het hoogseizoen rijdt hier de postbus, nu nog niet dus! Pittige klim omhoog! Boven bij een cafeetje heerlijke versgebakken chocolade cake en een kopje koffie als beloning voor de inspanning. Alp Flix, een soort hoogvlakte, staat bekend om z’n prachtige bloemen. Langs een paar kleine meertjes met onderweg leuke picknick plekken teruggewandeld. Een “Erlebnisweg”, ook heel leuk voor kinderen.

Helaas, onze week in Tiefencastel zat er weer op. Al met al genoten! Heel erg bedankt voor de goede tips en het verblijf in jullie appartement.

 

John en Liesbeth

Posted by Admin Tuesday, July 14, 2015 1:29:00 PM Categories: Autumn Fun in and around Tiefencastel Hiking around Tiefencastel Spring Summer Wandelen in Graubünden

Comments

Comments are closed on this post.